Duurzaam autowassen

Carwash gilze heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wilt u weten hoe? Lees er hier dan alles over.

Milieuvriendelijk

Samen met de gemeente Gilze en Rijen en het waterschap heeft Carwash Gilze de ambitie om het water dat gebruikt wordt bij het autowassen, 

weer terug te geven aan de natuur. "Wij hanteren, zoals ze dat noemen, een hoogwaardige olie water afscheiding. Hierdoor is het water zo zuiver, dat het probleemloos de bodem terug in kan. Maar voordat het de bodem in gaat, ondergaat het water nog een laatste natuurlijke zuivering door het door Wadi zand te laten stromen. Technisch is het mogelijk en we hopen dat we dit systeem kunnen gaan uitvoeren en waterverspilling kunnen tegengaan. 

Bij de aanleg van de wasboxen is al wel rekening gehouden met het toepassen van deze techniek." Mocht er groen licht komen om deze techniek toe te passen dan is dit uniek in Nederland.

 

Autowassen bij een autowasbedrijf is altijd beter voor het milieu, dan de auto voor de deur wassen. Bij thuiswassen lopen alle zeepresten, vermengd met vuil, oliĆ«n en vetten, zo maar het riool en de grond in. Bij de CarWash Gilze wordt het water gezuiverd en/ of hergebruikt.